het verhaal gaat verder

Welkom!

poortwachter

Ik ben de bewaker van de poort.

Poort? Welke poort?
Dat oud groen ding daar in de hoek?

Ja, dat is ze. Iets mis mee misschien?
Vind je ze niet mooi geschilderd?
Dat heb ik zelf gedaan, lang geleden.

Het is niet zomaar een poort:
het is een verhalenpoort.

Vanuit mijn luie zetel bewaak ik de verhalen
die erachter verborgen liggen.
Verhalen die je niet kon lezen
in het boek De Tijdrovers.

Verhalen die de brug maken
naar de ontknoping van het avontuur.

Lees hoe het verder gaat

in spannende, knotsgekke vervolgverhalen

Wie zijn toch die Tijdrovers,
die het boek onveilig maken?

Misschien wil je wel weten wie die mysterieuze Tijdrovers zijn?
Waar komen ze vandaan?
Hoe konden ze die Klokkentoren veroveren?
En wat gebeurt er met hen nadat het boek is afgelopen?

Op deze vragen, en nog veel meer andere,
krijg je in al die verhalen een antwoord…

nieuwsgierig?

Maak kennis met Boris de Zandloper,

die zorgt dat de tijd gesmeerd loopt.

aan de slag met De Tijdrovers

boekbesprekingen & recensies

Maak een boekbespreking

Wil je een boekbespreking van de Tijdrovers doen? Geweldig! Laat het ons zeker weten! Bavo De Cooman maakt dan een filmpje voor jou om je te bedanken en aan te moedigen. Gebruik dit filmpje gerust tijdens je boekenbeurt!

Geef je mening

Wat vond je van de Tijdrovers? Laat het ons weten en geef je mening bij Ik vind lezen leuk.

Doe je ook mee? Klik op de afbeelding hierboven om naar ikvindlezenleuk te gaan. Antwoord op de vraagjes in het formulier, versturen en klaar! Dankjewel!

tijdroversnieuws

weetjes en nieuwtjes

Een nieuwe thuis voor De Tijdrovers

bij Abra Stories

We zijn intussen bezig uitgeverij Abra Stories op te zetten: een nieuwe thuis voor De Tijdrovers en alle verhalen eromheen.

Een herstart als deze is het ideale moment om een ultieme versie van het verhaal te vertellen. Eerst verschijnt een standaardversie van het verhaal. Iets langer, met ideeën die het boek niet haalden, of er intussen zijn bijgekomen. En Jellie Heldersen gaat de illustraties nog beter maken dan ze al waren. Dat maakt de vernieuwing van het boek compleet.

Nadien keert ook de mogelijkheid om een eigen, gepersonaliseerde versie van het verhaal te maken terug. Een eerste experiment hiermee verschijnt binnenkort in de vorm van Dropjes en Zuurtjes – het laatste bonusverhaal bij De Tijdrovers en tegelijk de start van het vervolg…

tiny tale's bookshop

Tiny Tale’s Bookshop houdt ermee op

Wat betekent dat voor De Tiijdrovers?

Uitgever Tiny Tale’s Bookshop houdt er op 31 december 2021 helaas mee op.

De Tijdrovers is dus tijdelijk niet meer verkrijgbaar.

Maarrr…

Het was een idee voor de langere termijn, nu is er een reden om er echt werk van te maken: Ik ga in 2022 het avontuur aan om De Tijdrovers zelf uit te geven. Ook Jellie Heldersen blijft aan boord voor de illustraties en de kwaliteit van de teksten wordt, net zoals bij Tiny Tale’s Bookshop, streng in de gaten gehouden door Mieke Van Wieringen en Bianca Nederlof.

Dus – als alles goed gaat – vind je op termijn een nieuwe versie van De Tijdrovers bij de eigen uitgeverij Abra Stories.

Bedankt Tiny Tale’s Bookshop voor de inspirerende uitdaging om een verhaal op twee manieren te schrijven, en voor de kans om mijn droom waar te maken. Bedankt Jellie Heldersen om mijn fantasie met je prachtige tekeningen tot leven te brengen, en me zo weer inspiratie terug te geven. En bedankt Bianca Nederlof en Mieke van Wieringen om me uit te dagen mijn teksten beter te maken.

vraagteken

Nieuwe verhalen op komst!

bonusverhaal 5 & 6 zijn klaar

Bonusverhaal 5 & 6 zijn geschreven. Eerst worden ze nog eens grondig door de redactie nagelezen, dan verschijnen ze op deze website. Wat meer is: je zal ze niet alleen kunnen lezen, maar ook kunnen beluisteren!

De Welriekende Waarheid is het vijfde bonusverhaal, een grappig verhaal over vogeltjes die verzot zijn op leugens. Wat heeft dat met de Tijdrovers te maken. Alles, dat zul je gauw genoeg merken.

Dropjes en Zuurtjes speelt zich af in het huis van Gropa Drop. Het is Dropjesdag, en de hele familie is op bezoek. Nichtje Elisabeth Zürematt heeft er een hekel aan. Maar dan heeft ze twee bijzondere ontmoetingen…

Het einde van Dropjes en Zuurtjes is het begin van een nieuw avontuur, een rechtstreeks vervolg op De Tijdrovers. We zijn dus nog lang niet uitverteld…

de trollenval

De Trollenval is er

lees nu het vierde bonusverhaal

Het heeft even geduurd, maar het vierde bonusverhaal is er!

In dit verhaal zie je een paar oude bekenden terug.
In de Trollenschool traint de boeman uit De Tijdrovers zijn trolletjes tot stoere, dappere speurders die voor niets bang zijn. Op een dag krijgen ze hun eerste opdracht. Inspecteur Diepgravers vraagt hun hulp bij een reeks mysterieuze bankovervallen. De boeman neemt tien van zijn beste trolletjes mee in een spannend avontuur, waar niets is wat het lijkt…

benieuwd?